Połącz aplikację ponownie
Czasami Tryvio może wymagać ponownego połączenia z Shopify — na przykład po zmianach uprawnień albo gdy połączenie wygasa. Tryvio robi to za Ciebie, gdy otwierasz aplikację z panelu Shopify.
Tryvio zaczyna ponowne łączenie
Kiedy Tryvio musi się połączyć ponownie, pokazuje krótki ekran Refreshing your Shopify session i samo przekierowuje Cię do Shopify — nie musisz nic klikać.
Zatwierdź uprawnienia
Jeśli Shopify pokaże ekran uprawnień, zatwierdź go. To odtwarza bezpieczne połączenie między Tryvio a Twoim sklepem.
Gotowe
Po ponownym połączeniu widget, synchronizacja i analityka wracają do normalnego działania.
Ponowne połączenie nigdy nie wpływa na Twoje rozliczenia ani dane — tylko odświeża bezpieczne połączenie z Shopify.
Ostatnia aktualizacja